Plastic filament

De 3D-printer werkt zogeheten filament, een dunne draad van plastic die op een spoel gewikkeld wordt geleverd. Dat plastic is er in verschillende materialen, meedere diktes en vele, vele kleuren.
Onze 3D-printer werkt met een filament van 3 millimeter dikte. Er zijn meerdere materiaalsoorten bruikbaar, maar in de praktijk worden kinsteunen gemaakt met PLA, wat staat voor polylactide, polymelkzuur in het Nederlands. Hoewel het een plastic is wordt het uit plantaardige grondstoffen gemaakt, maiszetmeel of suikerriet, er komt geen aardolie aan te pas. Het is dus hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en volstrekt onschadelijk voor de mens, ook bij langdurig contact met de huid.

afbeelding werd niet geladen

kinsteun van zwart filament – zó uit de printer

PLA wordt in vele uitvoeringen gemaakt, elk met eigen specifieke eigenschappen. Wij gebruiken een kwaliteit waarvan we door ervaring weten dat deze prima kinsteunen oplevert, maar mocht u graag een ongebruikelijke kleur kinsteun hebben, dat is bespreekbaar. Ook zijn er versies van PLA die, doordat er vulstoffen aan toegevoegd zijn, er uitzien als brons, koper of zelfs goud. Of hout, maar daar bieden we ook een andere optie voor…

Wat filament betreft, mocht u iets anders willen dan ons standaard zwart PLA, bespreek het met ons. Er is veel, heel veel mogelijk, soms tegen een meerprijs.

 

Reageren is niet mogelijk