Hoe het gaat

Lijkt een kinsteun op maat u iets? Lees hier hoe het in zijn werk gaat.

Van start

Om te beginnen, het eerste gesprek, is altijd gratis en vrijblijvend. We nemen in principe een half uur de tijd om elkaar even te leren kennen en eens te zien en horen horen wat de klachten zijn. Pas na dat half uur besluit u of u verder wilt.

Zo ja, dan gaan we een meting verrichten om te bepalen hoe uw ideale kinsteun er uit zou moeten zien. Dat plan wordt natuurlijk ook met u doorgesproken.
Die kinsteun is dan niet meteen klaar, die wordt op de 3D printer moeten gefabriceerd. Dus moet er een vervolgafspraak worden gemaakt om dat eerste proefmodel te evalueren. Meestal zal die tweede afspraak al binnen enkele dagen mogelijk zijn.

afbeelding niet geladen

voorzichtig voelen…

Breedvoerig uitproberen

Tijdens die tweede afspraak kunt u  het proefmodel even uitproberen, maar de echte test komt pas daarna, in het gebruik, want het ís gewoon een bruikbare kinsteun. Hij is zonder meer sterk genoeg om voor dagelijks gebruik op uw viool te blijven zitten. Ook is aan de afwerking, zeker op het kinvlak, genoeg aandacht besteed om desgewenst langere tijd met deze kinsteun uit de voeten te kunnen.
Mocht tijdens de evaluatie blijken dat het model van het proefmodel nog niet ideaal is, dan kan altijd een nieuw proefmodel worden ontworpen en gefabriceerd. Het oude proefmodel, mits onbeschadigd, wordt dan tegen een geringe bijbetaling ingeruild voor het aangepaste exemplaar.

Een proefmodel heeft altijd wijd uit elkaar geplaatste voetjes, zodat de kinsteun nog kan schuiven.

Een houten kinsteun op maat!

Pas wanneer u helemaal tevreden bent met de nieuwe kinsteun komt de laatste stap aan bod: het frezen van het definitieve exemplaar in hout, met “gewone”, dicht bij elkaar geplaatste pootjes. Natuurlijk wordt de houten kinsteun piekfijn afgewerkt, bovendien is er keuze uit meerdere houtsoorten. En mocht de kinsteun ooit verloren gaan, een exemplaar nabestellen kan altijd.

Artist in Balance

Wij werken nauw samen met “Artist in Balance” . Deze organisatie onder leiding van Crissman Taylor helpt musici met houdingsproblemen. Onder begeleiding van een coach wordt de hele speelhouding onder handen genomen! Want het kan natuurlijk zijn dat de kinsteun niet of maar ten dele de oorzaak van de problemen is. Ook als u reeds lang met een “probleemsteun” speelt, kan het verstandig zijn om een uitgebreider traject te doorlopen. Tijdens de kennismaking komt deze mogelijkheid dan ook ter sprake.

Reageren is niet mogelijk